Follow my blog with Bloglovin

Wednesday, June 25, 2014

Vege recipe


Recipe Wednesday. This time I will share my vegetarian lasagne recipe with you. I usually make it in the summer, when the zucchinis are in season.

Keskiviikon kunniaksi jaan teille hyvän lasagnereseptin.

Vege lasagne

Red sauce / punainen kastike:
2 carrots / 2 porkkanaa
2 zucchinis / 2 kesäkurpitsaa
2 onions / 2 sipulia
2 garlic cloves / 2 valkosipulinkynttä
1,5 red chili / 1,5 punaista chiliä
oil for frying / öljyä paistamiseen
1 can tomato crush / 1 purkki tomaattimurskaa (400g)
1 dl cream / 1dl ruokakermaa
2 tsp salt / 2 tsk suolaa
1/2 tsp sugar / 1/2 tsk sokeria
black pepper / mustapippuria
1/2 pot fresh basil leaves / 1/2 ruukku basilikaa

Filling / Täyte:
250g frozen spinach / 250g pakastettua pinaattia
200g feta cheese / 200g fetajuustoa
Whole wheat lasagne / Täysjyvä lasagnea
Grated cheese / Juustoraastetta

Peel the carrots and chop them into thin sticks. Chop the zucchini in peaces. Peel onion and garlic and chop the chili small. Fry the onion, garlic and chili in the oil. Add crushed tomatoes, cream, carrots, zucchini, salt, sugar and black pepper. Let cook for 10 minutes. Add the chopped basil leaves.

Put one third of the red sauce in an lasagne form. Put half of the melted spinach and half of the feta cheese on the red sauce. Add a row of the lasagne platters. Add another layer of red sauce spinach, feta and lasagne platters. Put last a layer of red sauce and the grated cheese. Cook in the oven for 25 minutes in 225 degrees. Serve with a fresh salad.

Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi tikuiksi. Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko pieneksi. Pilko myös chili pieneksi. Paista sipulit ja chili öljyssä. Lisää tomaattimurska, kerma, porkkanat, kesäkurpitsa, suola, sokeri ja mustapippuri. Anna keittyä 10 minuuttia. Lisää lopuksi pilkottu basilika.

Kaada 1/3 punaisesta kastikkeesta lasagnevuokaan. Laita päälle puolet sulatetusta pinaatista ja fetajuustosta. Lisää rivi lasagnelevyjä. Toista kerrokset vielä kerran ja laita ylimmäksi loput punaisesta kastikkeesta jonka päälle vielä juustoraaste. Gratinoi 225 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.






This has been on TV almost every night.

No comments:

Post a Comment