My mom is growing all kind of stuff in her garden, and sometimes there is so much growing that she has to hand them out to everyone she knows. I have nothing against that, but when I got a huge bag of kale I had to figure out what to do with them. After the kale had been sitting in my kitchen for a few days I found this recipe for kale chips! I had to try it. It was very easy, and easy to adjust according to your own likes.
If you wash the kale, make sure to dry it properly. Rip the kale in to mouth size bits (take away the hard stem). For one baking tray of kale put 1-2 teaspoons of olive oil. Add spices and salt to your own taste. I used onion powder and red pepper powder. Be care full with the salt. Add a splash of honey. Mix everything in a bowl so that all the kale bits get covered in the oil and spices. Place evenly on a tray. Bake in the oven at 175 degrees for 7-10 minutes. Watch the kales, they burn easily. Enjoy!
Äitini kasvattaa kaikkea mahdollista puutarhassaan, ja aina sieltä saa jotakin mukaansa. Tällä kertaa sain megapussin lehtikaalia. Kaalit ehti istua muutaman päivän keittiössäni, kunnes keksin että teen niistä kaalisipsejä. Tämä on todella helppoa, ja helposti muunneltavissa omien mieltymyksien mukaan.
Jos peset kaalin niin kuivaa se kunnolla. Revi kaalista suupalan kokoisia paloja (jätä kovat kannat pois). Yhdelle uuninpellillisen annokselle laita 1-2 teelusikallista oliiviöljyä ja tippa hunajaa. Mausta mielesi mukaan suolalla ja mausteilla. Itse käytin sipulijauhetta ja paprikajauhetta. Ole varovainen suolan kanssa, sitä tulee helposti liikaa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa niin että jokainen kaalinpalanen maustuu. Jaa tasaisesti uuninpellille ja paista 175 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Kaalit palavat helposti, joten pidä niitä silmällä. Anna jäähtyä ja nuti!
#Kale #Recipe
No comments:
Post a Comment